Menu Sluiten

Accuhoezen voor Lithium-Ion batterijen

Voor een Amerikaanse fabrikant van elektrische auto’s heeft KMA een assortiment hoezen ontwikkeld voor veilig intern transport en opslag van Lithium-Ion accupakketten. Bij accubranden komen zeer hoge temperaturen die vrij. Veruit de meeste brandwerende doeksoorten zijn gebaseerd op glas of op silicavezels. Hoewel deze vaak hoge temperaturen kunnen weerstaan, is dit materiaal relatief kwetsbaar en is het niet geschikt voor intensief gebruik.

KMA heeft samen met een Duitse doekfabrikant uniek brandwerend doek ontwikkeld dat extreme temperaturen kan weerstaan én zeer sterk en slijtvast is. Dit ‘E-Powershield’ materiaal is hierdoor uitermate geschikt voor accuhoezen en andere oplossingen voor Lithium batterijveiligheid.

Omdat wij de hoezen in alle formaten kunnen maken zijn de mogelijkheden vrijwel onbeperkt. Zo maken wij complete autoblusdekens, maar ook speciale accuhoezen voor opslag van batterijen in de superjacht industrie. Neem vrijblijvend contact op met onze adviseurs via 0515 331 344 of via ons contactformulier.